ACT® Team

Gelukkige mensen zijn de sleutel naar succesvolle teams

Elk team bestaat uit verschillende mensen, typen en karakters. De juiste combinatie van kwaliteiten en vaardigheden is voor menigeen een flinke uitdaging. Zoek je handvatten om samenwerking in teams te stimuleren? Ben je nieuwsgierig hoe samenwerking, slagkracht en succes binnen handbereik komen?

Voor teams die meer uit zichzelf willen halen, gelukkige medewerkers wensen en succesvolle samenwerking nastreven is ACT®

Team zinvol om in te zetten.

 

Gelukkige mensen

Veelal zijn trainingen gericht op ontwikkelen en groeien. Maar hoe is het met de mensen zelf? Doen zij waar ze goed in zijn en halen ze voldoening uit dat wat ze doen? Zijn ze gelukkig in hun werk? Een andere manier van kijken zou zomaar een verandering kunnen betekenen.

  • Bestaan er binnen het team situaties die onder druk leiden tot wantrouwen of onzekerheid?
  • Is er vertrouwen binnen het team?
  • Lijken verwachtingen soms niet waargemaaktte worden?
  • Zijn de kwaliteiten van de medewerkers bekend en komen deze tot hun recht?
  • Staat innoveren en reflecterenop de lijst van prioriteiten?
  • Zou het beter kunnen maar is het de vraag HOE DAN?
 
Wat is ACT®?

ACT® staat voor Analytical Competence Tool, een psychoanalytische meetmethode die de innerlijke drijfveren, de kwaliteiten en talenten van mensen zichtbaar maakt. De meting maakt ook onbewuste  persoonlijke aansturing duidelijk en legt de vinger op het onbenutte potentieel van mensen. Hele waardevolle stuurinformatie dus.

 
ACT® Team| de werkwijze

In een test van ongeveer twaalf minuten meet ACT® Team het effect van natuurlijk en aangeleerde competenties binnen een team. Een slimme en innovatieve methodiek. ACT® maakt gebruik van een meting die tekst en beeld combineert. De reactie op tekst is vaak cognitief, op beelden impulsief. Deze combinatie is uniek en uiterst effectief doordat beelden buiten de cognitie gaan en antwoorden oplevert vanuit het onbewust.

 
Het effect?

ACT® team toont onderscheid tussen natuurlijk en aangeleerde competenties aan, dat maakt de methodiek uniek. Juist door natuurlijke competenties in teams te verankeren ontstaat een goede samenwerkingen de juiste slagkracht. Succesvolle teams zijn het resultaat.

Teamleden ontvangen meer inzicht in elkaar en elkaars manier van denken en handelen, ook op onbewust niveau. 90 % van de conflicten in teams komen voort uit onbewuste aansturing. Conflicten worden daarmee helder en oplosbaar.

 
Teamrapportage

Na een ACT® team meting volgt een overzichtelijke teamrapportage welke een goed beeld geeft van het gemeten team, ieders innerlijke drijfveren plus aangeleerde en natuurlijk competenties. Deze biedt het uitgangspunt voor een teamtraining, team coaching of individuele coaching. Hierin kan het team aan de slag met de ontwikkel- of verander punten.

Nieuwsgierig? Plan hier een afspraak om de mogelijkheden te bespreken over de toegevoegde waarde voor jouw team.

Ik ben Caroline Schippers, ACT® team gecertificeerd. Teams helpen succesvol te worden is wat ik graag doe. Een team met gelukkige mensen, een goede samenwerking en de juiste slagkracht gun ik ook jou!