ACT® Individuele coaching

Heb je een vraagstuk, loop je ergens tegenaan of wil je onderzoeken of het werk dat je doet goed bij je past? Zou je daar eens met iemand anders naar willen kijken?

 
Individuele coaching

Individuele coaching is een goede stap om die sprong te wagen. Want een sprong is het. Een sprong naar meer geluk. Door naar jezelf te kijken en te reflecteren op de dingen die je doet krijg je inzicht in waarom je de dingen doet die je doet. Het helpt je mogelijke andere keuzes maken waardoor je leven verandert en makkelijker gaat. Dat brengt je meer geluk op je werk en in je leven.

 
ACT® meting

Het begint met een ACT® meting – misschien heb je die al gedaan. ACT® staat voor Analytical Competence Tool, een psychoanalytische meetmethode die inzicht geeft in jouw innerlijke drijfveren en daarnaast je kwaliteiten en talenten zichtbaar maakt. Het stelt je in staat meer over jezelf te weten, erachter te komen of je jouw eigen potentieel volledig benut en je leert hoe je jezelf onbewust aanstuurt. Het levert je heel waardevolle informatie op.

 
Onbewuste aansturing

Dat wat we vroeger voorgespiegeld kregen of geleerd hebben is lang geleden en lijkt irrelevant. Veel ervan zijn we vergeten of ons niet meer bewust. In ons dagelijkse leven echter werkt het door, onbewust hebben zich patronen en gedragingen gevormd. Soms begrijpen we ons gedrag in bepaalde situaties niet goed. Onbewuste aansturing gaat over situaties die je tegenkomt in je dagelijkse leven en die je verbazen omdat het jou steeds overkomt. Situaties die tot conflicten leiden en die je vervelend vindt.

Met nieuwsgierigheid kijken naar situaties die jou als het ware overkomen levert je inzicht in de onbewuste aansturing van jouw gedrag. Door  deze onbewuste aansturing bewust te maken en te leren wat beter past, ontstaat er ruimte voor verandering. Ruimte voor het maken van andere keuzes als je in een vergelijkbare situatie terecht komt. Keuzes die meer bij jou passen en die niet voortkomen uit hoe je iets tot nu toe aanpakte. Dat is het begin van meer geluk in je werk en leven.

 
Het individuele coaching traject | de werkwijze

Een individueel coaching traject bestaat uit een intakegesprek en 5 of 6 coaching gesprekken op kantoor in Nijmegen. In overleg met jou (en eventueel jouw leidinggevende) maken we een plan van aanpak. Met dit plan krijg je:

  • Inzicht in de effecten van jouw gedrag.
  • Meer zelfvertrouwen.
  • Meer energie.
  • Een betere communicatie met je leidinggevende.

En ga je:

  • Je natuurlijk potentieel benutten.
  • Doen waar je van nature goed in bent.
  • Meer plezier in je werk ervaren.

De stappen uit de Circle of Change vormen de basis die we volgen tijdens de individuele coaching: reflectie, bewustwordingbeslisruimte en verantwoordelijkheid.

Leren is leuk! Als je wilt kan je een 2-jaarlijkse ‘APK’ doen. Om jou zo goed op koers te houden en je de gelegenheid te geven te blijven groeien en leren. Samen komen we verder!

Wil je meer informatie over individuele coaching of wil je graag kennismaken? Neem contact op of stel je coach vraag hier.