Blogs

Sprong naar geluk

De sprong naar geluk. Tijdens individuele coaching zie ik het telkens weer gebeuren. Een essentiële verandering in het dagelijkse leven van mijn coachees. Een andere manier van kijken, een verandering van houding, van gedrag of een andere keuze maken. Veranderingen die mensen dichterbij hun natuurlijke talenten kwaliteiten brengt en dus dichterbij die weg naar geluk.

In mijn blogs neem ik jullie mee in de begeleiding in individuele coaching waarin ik de stappen van de Circle of Change volg: reflectie, bewustwording, beslisruimte en verantwoordelijkheid.

Deel I: ZELFREFLECTIE VAN PIM

‘Ik heb het gevoel dat ik mensen niet mee krijg op mijn werk, ik heb geen contact met ze en altijd het idee dat ik ver voor de troepen uitloop. Dat irriteert me en maakt me ongeduldig.’ Pim, een man van 38 jaar komt bij me met deze onderzoeksvraag.  ‘En ik kan er slecht tegen als mensen hun werk niet goed doen.’ Pim wil het graag anders doen, maar weet (nog) niet hoe. Nieuwsgierig? Lees hier verder.

Deel II: BEWUSTWORDING VAN PIM

In mijn vorige blog las je over de ZELFREFLECTIE van Pim tijdens mijn begeleiding in individuele coaching. Pim, een man van 43 jaar die haastig en ongeduldig door het leven gaat. In zijn haast en ongeduld loopt hij tegen situaties aan waar hij genoeg van heeft. Toen Pim de tijd nam om hier in alle eerlijkheid op te reflecteren en hij van een afstand kon kijken in welke patronen hij terecht komt tijdens conflictsituaties, kwam er bewustwording. Nieuwsgierig? Lees hier verder.

Deel III: Beslisruimte van Pim

In mijn vorige blog las je over de ZELFREFLECTIE en BEWUSTWORDING van Pim tijdens mijn begeleiding in individuele coaching. Pim, een man van 43 jaar die haastig en ongeduldig door het leven gaat. In zijn haast en ongeduld loopt hij tegen situaties aan waar hij genoeg van heeft. Pim nam de tijd om hierop te reflecteren en creëerde zo bewustwording van zijn patronen. Deze bewustwording helpt hem bij het vergroten van zijn beslisruimte. Wil je weten hoe Pim daartoe kwam? Lees hier verder.

Deel IV: VERANTWOORDELIJKHEID van Pim

In mijn vorige blog las je over de zelfreflectie  en bewustwording van Pim tijdens mijn begeleiding in individuele coaching. In zijn haast en ongeduld loopt Pim – een volwassen man van 43 jaar – tegen situaties aan waar hij genoeg van heeft. Via zelfreflectie creëerde Pim bewustwording van zijn patronen. Deze bewustwording hielp hem bij het vergroten van zijn beslisruimte. Beslisruimte om dingen anders te doen en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen. In dit blog gaat het over deze verantwoordelijkheid. Wil je weten hoe Pim zijn verantwoordelijkheid nam? Lees hier verder.