Human Being Management

Trainingen die leiden tot effectief gedrag

Het blijft zoeken naar een goede samenwerking binnen uw team, u heeft al van alles geprobeerd. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt, profielen tonen aan wat voor vlees u in de kuip heeft, trainingen zouden verandering hebben moeten brengen, er zijn nieuwe structuren verzonnen en tóch gaat niet zoals u graag wilt…

Hier komt Human Being Management om de hoek kijken. Het is een denk- en werkwijze die ervan uit gaat dat de gehele medewerker gezien moet worden om problematiek in bedrijven beter en effectiever te managen.

 

Effectief gedrag

Het kan zijn dat een aantal van uw medewerkers veel stress en druk ervaren waardoor, zo blijkt uit onderzoek, mensen ‘aangepast gedrag’ gaan vertonen. Aangepast gedrag is gedrag dat iemand laat zien maar dat in wezen niet van nature bij diegene hoort. Het is ooit aangeleerd omdat het nodig was. Dit aangepaste gedrag ziet er op het eerste gezicht effectief uit, maar het vervormt onder druk. Op de lange termijn kan dit leiden tot problemen in de vorm van verzuim, ‘mentaal’ verzuim of zelfs burn-out.

Je kunt nu eenmaal niet eindeloos veel gas blijven geven en met je andere voet (onbewust!) op de rem staan.

Met andere woorden als mensen steeds tegen zichzelf in werken, hoe goed ze dat soms ook kunnen, wordt dat uiteindelijk een slijtageslag. Inzicht in persoonlijke aansturing laat talent bloeien, het vergroot het effectief handelen en helpt om stress en daarmee verzuim te verminderen.

 
Team coaching met behulp van Human Being management

Human Being Management is een manier van kijken naar organisaties. Een manier om dit te verduidelijken is de volgende: van 2D naar 3D, van zwart/wit naar full colour, van resource naar mens. Door de hele mens te zien met al zijn talenten en mogelijkheden en met dit ‘aangepaste gedrag’ kunnen we focussen op teamcoaching en het bewerkstelligen van effectief gedrag met behulp van training en/of coaching.

Werknemers zijn uw belangrijkste assets, zonder hen zou uw organisatie niet bestaan. De toewijding, kennis, betrokkenheid en werkhouding van uw team zorgen dat taken effectief en efficiënt worden uitgevoerd. Maar wanneer dit niet het geval is, is het een uitdaging om door de ogen van Human Being Management naar uw medewerkers te kijken.

 

 

Human Being Management is ontwikkeld door Ed Baas & Rudie Nijhof.