Je team goed blijven aansturen in deze onlinetijd? Drie bruikbare tips

Werken jouw medewerkers momenteel vanuit huis? Dat vergt aardig wat aanpassingsvermogen en natuurlijk doe je er alles aan om je teamgenoten zo goed mogelijk te faciliteren en gemotiveerd te houden in deze tijd.

Deze drie eenvoudige tips helpen je daarbij:

Spreek je waardering uit

Realiseer je dat de werkomstandigheden minder ideaal zijn. Je medewerkers doen hun best om te leren hoe te werken vanuit huis, naast alle andere taken en uitdagingen die roepen om aandacht. Hun partner werkt ook thuis, de kinderen vragen om aandacht, wellicht is er zorg om (groot)ouders. Spreek regelmatig je waardering uit voor de steile leercurve die ze laten zien en het werk dat ze verrichten. Geef (oprechte!) complimenten, biedt ondersteuning en zorg dat je er voor je medewerkers bent.

Complimenten voor je team online.
Complimenten voor je team online!

Houd contact

Stem af waar je medewerkers nu behoefte aan hebben. Is iedere dag contact gewenst of is minder ook voldoende? Wat hebben ze nu van je nodig in deze tijd? Vraag je medewerkers ook om onderling af te stemmen wat werkt en wat niet. Daarmee helpen ze elkaar.

Stel prioriteiten

Vraag niet te veel. Thuis hebben medewerkers vaak een minder goede werkplek en zijn ze –  zeker als partner en/of kinderen ook thuis zijn – sneller  afgeleid. Het gaat er nu om dat de urgente zaken doorgang vinden. Stel je medewerkers daar gerust in, sommigen voelen zich wellicht schuldig dat ze minder geconcentreerd kunnen werken nu.

Is er juist minder werk? Benut dan deze tijd om te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers en stel een online training voor. Tijd die over is, wordt dan goed benut. Straks heb je daar weer veel profijt van.

Als je wilt sparren over het online begeleiden van je team, maak dan hier een vrijblijvende afspraak.