Over mij

Het is mijn missie mensen gelukkiger te maken in hun werk

Ik geloof in mensen. In hun talenten, kwaliteiten en vaardigheden. Maar ook in hun verdedigingsmechanismen en strategieën; wij mensen zijn meesters in het ‘weg-managen’ van nare gevoelens zoals afwijzing en schuldgevoel. Mensen inspireren het beste uit zichzelf te halen en gelukkig te zijn in werk en leven, is wat ik graag doe. Dat doe ik door ze uit te nodigen zo veel mogelijk natuurlijk potentieel aan te boren; dat vinden ze fijn, kost geen energie en bewerkstelligt effectief gedrag.

Dat gun ik ieder mens!

 
Human Being Management

Als we bereid zijn écht en goed te kijken naar de hele mens, is er veel meer mogelijk dan we denken. Op individueel-, op team– én op organisatieniveau. Het vraagt wel de bereidheid om de  hele ijsberg te zien en te erkennen, niet alleen het topje. Daarom geloof ik in Human Being Management, dat staat voor het zien van de hele mens en leidt tot gelukkige mensen. Human Being Management maakt teams en organisaties (nog) succesvoller.

 
Hoe is het zo gekomen

Toen ik jonger was dacht ik uitgever te willen worden. Op de Hogeschool van Amsterdam volgde ik de opleiding tot boekhandelaar en uitgever. De jaren die erop volgden werkte ik bij verschillende uitgeverijen in de literatuur en wetenschap. Elk jaar veranderde ik van baan. Geen aansluiting met de mensen om me heen, voerde ik op als excuus. Of het onderwerp van de boeken sprak me niet aan. Er was altijd wel iets waar het aan lag, tot ik besefte dat in dit hele verhaal IKZELF de constante factor was.

Even voelde dat pijnlijk maar het maakte me bewust en deed me beseffen dat ik daar iets aan kon doen. Zo begon mijn weg naar het bevrijden van mijn eigen potentieel.

Van Human Being Management wist ik toen nog niets.

 
De weg naar verandering

Een lange weg volgde. Op ontdekking naar die hele mens die ik zelf was: ‘Wat zijn mijn talenten en mijn kwaliteiten? Wat is van mij en wat heb ik mezelf aangeleerd?’ Zo kwam ik in aanraking met ACT®

Een methodiek die mij inzicht gaf en me bewust maakte van mijn onbewuste patronen. Die bewustwording vergrootte mijn beslissingsruimte, opende de weg naar verandering en bracht me bij mijn ware potentieel. Puur omdat ik iets meer zag van mezelf. Dat was mooi om te ervaren. Ik maakte andere keuzes en nam verantwoordelijkheid voor de consequenties welke mijn keuzes met zich meebrachten; niet altijd makkelijk, wél bevrijdend.

 

Uit een gedicht dat ik in 2001 schreef:

“… en langzaam drijf ik nu op eigen krachten

Mijn stem volgt nu haar eigen stiel

Horend naar het woord van licht, open eigen ziel

Dankbaar huilen: de tijd zal alle pijn verzachten.”

(2001)

 

Uiterst waardevolle methodiek ACT®

De ACT® methodiek – om inzicht te krijgen in competenties en drijfveren – is onderdeel van mijn coaching en trainingen. Een waardevolle methodiek waar ik graag mee werk. Ik ben ACT®Individueel en ACT®Team geaccrediteerd.

 
Caroline en haar kernwaarden
Ik ben nieuwsgierig, ambitieus, zacht, intuïtief, rechtvaardig, vernieuwend en ik druk mij eerlijk en onomwonden uit. Ik houd van leren, diepgang en humor. Ik ben expressief en neem tijd voor mijzelf om te reflecteren op alles wat ik opneem.

Belangrijke waarden voor mij zijn:
VERTROUWEN | LEREN IS LEUK | ALLEEN GA JE SNELLER, SAMEN KOMEN WE VERDER

Ik maak graag kennis met jou.