Tranen van Geluk

De sprong naar geluk. Tijdens individuele coaching zie ik het keer op keer. Een betekenisvolle verandering in het dagelijkse leven van mijn coachees. Een nieuwe manier van kijken opent een deur naar het maken van andere keuzes. Dat brengt mensen dichterbij hun natuurlijke talenten en kwaliteiten en dus dichterbij hun weg naar geluk.

In mijn blogs neem ik jullie mee in de begeleiding in individuele coaching waarin ik de stappen van de Circle of Change volg: reflectie, bewustwording, beslisruimte en verantwoordelijkheid. In deze blogserie vertel ik over de sprong naar geluk van Henriette.

Vandaag deel III | Beslisruimte:

De bewustwording van Henriettes droomverlangen maakt dat we samen onderzoeken hoe zij dit verlangen meer ruimte in haar leven kan geven. Dat gaat met kleine stapjes en maakt haar beslisruimte om te veranderen groter. Hoe ziet je leven eruit als je dit volgt? Haar droomverlangen brengt haar op andere paden, zingen betekent veel in haar leven. Het maakt haar gelukkiger en daar bouwen we op verder.

Zingen voor je leven
Elke dag zingen voordat ze naar haar werk gaat geeft Henriette lucht en lichtheid. Ze wil graag een muzikale samenvatting maken van het boek de Alchemist van Paulo Coelho. Ze kon het lied amper zonder huilen zingen, dat maakte vooral duidelijk hoe essentieel zingen voor haar is.Ze verandert zienderogen, ze is blijer. Jonger ook. Een goede reden om er vervolg aan geven.

Durf je auditie te doen?
We onderzoeken de mogelijkheid om auditie te doen voor het Conservatorium. Henriette reageert enerzijds enthousiast en anderzijds ook aarzelend. Wat als ze wordt aangenomen…? Ze besluit auditie te doen en bereidt zich er goed op voor. Haar bandleden neemt ze mee; zij zullen haar begeleiden tijdens haar auditie. Ze moet ook iets improviseren… en zingt haar Lied van de Alchemist. Voor het eerst lukt het haar te zingen zonder te huilen. Haar tranen zitten in haar stem, in haar ziel en daarmee raakt ze haar publiek. Ze wordt aangenomen!

Stap voor stap…
Wat nu?! De stappen die Henriette zet om het zingen een prominente plek in haar leven te geven vragen van haar dat ze in gesprek gaat over de verandering die het voor haar werk zal geven. In goed overleg met haar werkgever gaat ze minder uren werken en ook de aard van haar werkzaamheden verandert iets.

Henriette went aan haar keuze en deelt die met steeds meer mensen: op LinkedIn krijgt ze een lawine aan positieve reacties en aanmoedigingen. Op de verjaardag van haar vader beslist ze voor de hele familie te zingen en aan te kondigen dat ze naar het Conservatorium gaat.

Henriette heeft een stap gezet om zang een essentieel onderdeel te laten zijn van haar leven. Ze vindt het heerlijk en soms ook nog wel spannend. Lees je de volgende keer weer mee hoe Henriette de verantwoordelijkheid neemt voor haar keuze om een sprong naar haar geluk te maken?