Weten jouw teamgenoten wat ze aan jou hebben of houd jij je masker op?

Teams bestaan altijd uit verschillende persoonlijkheden. Dat maakt teams sterk, waardevol en succesvol en…. het heeft ook een keerzijde. Ons woord persoonlijkheid komt van het Griekse persona en betekent masker. Een masker bouwen we allemaal op. Dat hebben we nodig om ons te beschermen.

In teams is het belangrijk om te weten hoe jouw masker – en dat van jouw teamgenoten – eruit ziet en hoe het werkt. Een ineffectief masker is vooral vervelend voor jezelf. Maar anderen in jouw omgeving merken het ook:

  • je doet alsof;
  • je doet te veel je best;
  • je bent nonchalant terwijl je dat niet echt bent;
  • je begint te ratelen als je eigenlijk bedoelt ‘ik weet het nu niet, dat moet ik opzoeken.’

Succesvolle mensen zijn mensen die hun masker goed kennen en weten te hanteren. Zij weten wat hun aangeleerde gedrag is en kiezen ervoor dit onder druk niet in te zetten, maar juist te delegeren.

Photo by Gerd Altmann

Zijn jij en je teamgenoten bereid het masker af te zetten en te weten wat je echt aan elkaar hebt?

Je kunt jouw masker én je talenten en kwaliteiten ontdekken via een ACT Meting: een ACT-meting geeft inzicht in de natuurlijke kwaliteiten waar ieder mens over beschikt. En laat zien welk gedrag aangeleerd is; welke maskers je hebt opgebouwd. Deze inzichten bieden waardevolle informatie over de onderlinge samenwerking binnen teams én hoe je die kunt verbeteren.

Reken erop dat het de waardering voor elkaars kwaliteiten vergroot. En daarmee verbeteren de prestaties van het team. Een mooi uitgangspunt voor groei op alle vlakken.

Een vrijblijvende afspraak om teamcoaching voor jouw team te bespreken maak je hier.